Experts Live Netherlands Speaker Bootcamp

Wil jij jouw presentaties skills naar een next level brengen, héél veel leren van ervaren sprekers, jouw kennis delen en voor publiek spreken? Op 8 november a.s. aanstaande kom je met een idee voor een presentatie naar de speciale editie “Experts Live Netherlands Speaker Bootcamp” en ga je aan het eind van de dag naar huis met alles wat je nodig hebt om succesvol presentaties te deliveren.

Over Experts Live Netherlands Speaker Bootcamp
Experts Live Netherlands, het event voor de Microsoft community in Nederland, geeft al sinds het begin in 2009 kansen aan beginnende sprekers. Toch merken we dat er nog veel talent de drempel te hoog vindt om daadwerkelijk een sessievoorstel in te dienen en hun kennis te delen. Om voor iedereen die laatste drempel weg te halen, organiseert Experts Live Netherlands op 8 november a.s. een eendaagse bootcamp voor aspirerende en ervaren sprekers om het talent naar een hoger niveau te tillen. Tijdens deze intensieve bootcamp zul je door zeer ervaren (internationale) sprekers begeleid worden in ieder facet van jouw presentatie.

 

Get your ticket!

    Inschrijven voor de Experts Live Speaker Bootcamp doe je via onderstaande link. Of neem contact met ons op voor jouw ticket op factuur.
 
Wat kun je verwachten  
We beantwoorden jouw vragen vanuit zowel het oogpunt van een (mede-)spreker, maar ook vanuit het oogpunt van de evenement organisatie. Bijvoorbeeld; wist je dat de afweging start om jouw presentatie wel of niet toe te laten op een evenement begint wanneer de organisatie jouw sessietitel leest? De door jou gekozen woorden, doen ertoe! Ook daarom ga je deze dag hands-on aan de slag om de titel voor jouw sessie te perfectioneren.
Na de sessietitel behandelen we ook de sessiesamenvatting (abstract), de manier waarop slides jouw verhaal kunnen maken of breken. We hebben het over achtergrondkleuren, lettertypes, beeldformaat en bullet points (of niet). We gaan zelfs zo ver dat we jouw hele voorbereidingstraject doornemen voor de optimale presentatie en advies geven over jouw gear tijdens de sessie. Tijdens deze intensieve trainingsdag wordt ook voor de inwendige mens gezorgd; koffie, thee, fris, snacks en een heerlijke lunch zijn inclusief.
Na al deze informatie is het tijd voor een diner, want je hebt ENERGIE nodig voor het avondgedeelte van het programma. In kleine(re) groepjes geef je een korte presentatie waarbij je constructieve, maar directe feedback ontvangt van de trainers en de andere deelnemers. Na een korte samenvatting van de dag kan er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat worden, voordat je helemaal gesloopt, maar met een bijzonder hoge dosis nieuwe kennis en nieuwe ervaringen terug naar huis reist.
En wat nog meer… 
Geen presentatie wordt ingediend zonder profielfoto van de spreker, daarom regelen wij deze dag een nieuwe profielfoto voor je. Voor alle deelnemers is er tijd gereserveerd bij de fotograaf die de hele dag aanwezig is om van iedereen een profielfoto te maken naar wens.
Naast alle hele waardevolle informatie en inspiratie maakt één deelnemer kans op een “Golden ticket” voor Experts Live Netherlands 2024. Deze deelnemer heeft de kans om alles wat geleerd is op 8 november in de praktijk te brengen tijdens de 12de editie van Experts Live Netherlands 2024.
  
 Programma 
 
08:30 – 09:00 uur
 09:00 – 09:15 uur Introductie Experts Live en Doel van de dag – Bert Wolters
 09:15 – 09:30 uur

Doe het! – Raymond Comvalius

Een motivational sessie met high energy die oproept tot actie in het deelnemen aan conferenties als spreker en over eventuele beren op de weg heen te stappen.

 09:30 – 10:15 uur

Het selectieproces door de ogen van de organisator – Erik Loef & Kenneth van Surksum  

In deze sessie spreken we je door het aanmeldproces heen, het gebruik van Sessionize, we leggen de verschillende niveaus uit en vertellen we waar op wordt gelet bij selectie van sessies.

10:15 – 10:30 uur

Workshop: Een pakkende titel maak je zo! – Erik Loef & Kenneth van Surksum

Tijd voor de deelnemers om, aan de hand van de presentatie hiervoor een goede sessietitel te verzinnen, in de laatste 5 minuten nemen we er een aantal door en ontvangen deelnemers feedback.

 10:30 – 11:00 uur Coffee & fotomoment
 11:00 – 11:30 uur

Jouw abstract, concreter wordt het niet! – Maarten Goet & Esther Barthel

Jouw presentatie heeft een titel, maar vervolgens vraagt een organisatie om een samenvatting (abstract). Hoe schrijf je deze zo goed mogelijk voor het betreffende evenement en de bezoekers?

 11:30 – 12:00 uur

Workshop schrijf jouw abstract – Maarten Goet & Esther Barthel

De deelnemers gaan zelf aan de slag met het schrijven van hun persoonlijke abstract. De laatste 10 minuten nemen we de tijd om nog 1 en ander bij te schaven (indien nodig).

 12:00 – 13:00 uur Lunch & fotomoment
 13:00 – 14:30 uur

Hoe vermijd ik ‘Death by Powerpoint’ – Kim de Groot, Erwin Derksen & Koos Goossens

Natuurlijk weet je al hoe jouw corporate huisstijl gebruikt om presentaties te geven met allerlei bulletpoints en feitjes, maar wat nou als een congres een eigen huisstijl oplegt?
• Wat vindt een gemiddeld publiek eigenlijk van 97 slides in 30 minuten met animaties?
• Welke kleuren kun je het beste gebruiken en waarom het lettertype Comic Sans (of niet)…
• Met welke opmaak blijft jouw presentatie het beste hangen bij jouw publiek?
 14:30 – 15:00 uur Coffee & fotomoment
 15:00 – 16:50 uur

Hoe presenteer je met zelfvertrouwen – Femke Cornelissen, Bert Wolters & Dieter Wijckmans

Eindelijk is het zover, jouw presentatie is geaccepteerd door een evenement en nu mag je presenteren voor publiek! En nu? Is er een verschil tussen het presenteren voor 10 personen of 10.000 mensen? Hoe gebruik ik mijn stem? Wat moet ik meenemen? Doe ik live-demonstraties? Wat trek ik aan? Waarom wilde ik dit ook alweer? en: Waarom denk ik eigenlijk dat spreken in het openbaar eng is?
Dit alles en meer wordt behandeld in een energieke sessie, waarbij geen vraag onbeantwoord blijft. 

16:50 – 17:00 uur

Call to Action – Raymond Comvalius

Vandaag heb je alles aangereikt gekregen voor het houden van een succesvolle (internationale) presentatie vanaf volgend congresseizoen. En nu? Nu moet jij iets DOEN! Jij maakt jouw succes, dus als jij wilt spreken in het openbaar, dan moet jij actie ondernemen.

17:00 – 18:00 uur Diner
18:00 – 20:30 uur

Praktijkoefeningen met feedback

In dit segment gaan de deelnemers aan de slag met het geven van een korte presentatie en krijgen ze direct feedback die ze meteen kunnen toepassen in het vervolg van de presentatie.

 20:35 -20:45 uur  Wrap up / take-aways / uitslag “Golden speaker ticket Experts Live 2024” – Maarten Goet
 20:45 – 21:30 uur Borrel
 

Dit is het, een hele dag, ’s ochtends tot ’s avonds om de presentatie technieken van mensen aan te wakkeren, aan te scherpen of te raffineren. Heb je nog vragen voordat je je keuze kunt maken? Neem gerust contact met ons op!

Locatie

De Experts Live Netherlands Speaker Bootcamp vind plaats bij ECC Leiden.

Experts Live NL Speaker Bootcamp - ECC Leiden

Meer informatie?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

    Experts Live

    Experts Live is a global network. More and more conferences and communities joined the Experts Live network during the last years and more will follow. This year you will see at least 7 Experts Live regional and country events happening around the globe. Discover above which conference runs next to your place.