Op 4 juni 2024 is het weer tijd voor het grootste Microsoft-community-event van Nederland: Experts Live Netherlands! Ook dit jaar komen ruim 1.700 IT-professionals en developers bij elkaar om gedurende één dag diepgaande kennis rondom Microsoft-technologie te delen.

Dit jaar luidt de slogan: ‘We are celebrating 15 years of Experts Live.’ “Deze editie in Nederland is next-level,” zegt Experts Live-oprichter, MVP en RD Maarten Goet. Dit jaar is er namelijk sprake van een primeur: Experts Live Netherlands is het eerste tech-event dat de hele dag live te beluisteren is op de landelijke radio via DAB+.

Met Experts Live Radio wordt hét kennisevenement rondom Microsoft-oplossingen toegankelijk voor een nog grotere groep mensen. Nooit eerder was een tech-event door heel Nederland live te volgen vanuit de auto, vanaf de bank en op kantoor. Communityleden en gebruikers die niet of slechts gedeeltelijk aanwezig kunnen zijn, hebben zo toch de mogelijkheid om een heleboel relevante kennis op te doen. Maar Experts Live Radio is er ook voor bezoekers die onderweg zijn en geen minuut onbenut willen laten.

Met deze verrijking van een reeds uniek evenement maakt Experts Live Netherlands opnieuw zijn naam waar: het is georganiseerd dóór en toegankelijk vóór een diversiteit aan Microsoft-community’s.

Microsoft-kennis delen in alle hoeken van het land
Experts Live Netherlands is interessant voor iedereen die dagelijks werkt met Microsoft-technologie. Het doel van Experts Live Radio is om Microsoft-community’s in alle hoeken van het land bij elkaar te krijgen. Face-to-face én live via de radio. Zo krijgen zoveel mogelijk geïnteresseerden de kans om alles over de nieuwste Microsoft-technologieën te ontdekken.

Luisteraars kunnen kennis opdoen uit interviews met bekende sprekers uit de community, maar ook met Microsoft-medewerkers, -partners en -gebruikers. Wat zijn de nieuwste snufjes? Welke oplossingen brengen organisaties van nu voordeel? Dit soort vragen worden live besproken.

Stefan van der Wiele, station-manager bij Experts Live Radio, vult aan: “Ook worden er paneldiscussies, waardevolle sessies en live updates uitgezonden. Luisteraars krijgen tevens een uniek kijkje achter de schermen: zij worden meegenomen in de opbouw en afbouw van het evenement. Tijdens de nabeschouwingen en samenvattingen heeft iedereen de kans om even te reflecteren op de opgedane kennis en de gedeelde ervaringen.”

Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning: zoals het een radiozender betaamt, biedt Experts Live Radio tussendoor momenten waarop mensen kunnen genieten van muziek.

‘Learn’, ‘connect’ en ‘share’: de 3 pijlers van het evenement
Experts Live Netherlands ontstond 15 jaar geleden als kleinschalig evenement om kennisprofessionals bij elkaar te brengen. Inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste Microsoft-community-event van Nederland — niet in het minst omdat het Microsoft-portfolio zich in rap tempo blijft uitbreiden. Van Microsoft Teams tot Microsoft Azure: de overkoepelende community bestaat inmiddels uit een breed scala aan subcommunity’s die elk een eigen focus hebben. Op Experts Live Netherlands komen zij allemaal samen. Om met én van elkaar te leren.

“Onze pijlers zijn learn, connect en share,” vertelt Brenda Kager, vice-voorzitter bij Stichting Experts Live. “Deze willen wij op een informele, toegankelijke en inclusieve manier neerzetten. Daarom bouwen we het evenement volledig om onze drie pijlers heen. Experts Live Radio is een extensie daarvan: hiermee zorgen we dat nóg meer mensen kunnen profiteren van de kennisdeling die op deze dag plaatsvindt.”

Praktische informatie
Wil je Experts Live Netherlands bijwonen in Nieuwegein? De kaartverkoop gaat hard, dus schrijf je vandaag nog in! Meer informatie over het programma lees je hier.

Geen moment van Experts Live Radio missen? Luister naar de uitzending op 4 juni 2024. Zet de radio aan, zoek de DAB+-zenders op en ga naar de ‘E’ om ‘Experts Live Radio’ of (de kortere versie:) ‘Experts’ te vinden. Meer details vind je hier.

Wil jij jouw organisatie een plekje geven op het radio-event? Er zijn pakketten voor advertentietijd beschikbaar. Deze geven je de mogelijkheid om duizenden Microsoft-professionals te bereiken.

Heb je interesse in de sponsormogelijkheden tijdens onze radio-uitzending op 4 juni óf op het evenement? Of wil je beeldmateriaal aanvragen? Neem contact op met Brenda Kager, vice-voorzitter bij Stichting Experts Live, via 06-41433385 of brenda.kager@expertslive.org.

Sponsors
Experts Live Radio wordt mede mogelijk gemaakt door Inducem, IT Value, en Twyzer – in samenwerking met Hot Dance Radio.