CoderDojo Nederland ontvangt op 3 juni in de bibliotheek in Alkmaar Centrum een donatie van Experts Live. Experts Live heeft dit jaar besloten om een deel van de ticketopbrengst en donaties aan een goed doel te schenken. Het bestuur van CoderDojo Nederland is blij en trots dat dit jaar gekozen is voor CoderDojo Nederland. De donatie wordt ingezet om het tienjarig bestaan in Nederland te vieren met partydojo’s voor de deelnemers en een groot evenement aan het eind van het jaar voor alle vrijwilligers die zich elke week inzetten om kinderen in aanraking te laten komen met programmeren en 21e-eeuwse vaardigheden.

De overdracht van de donatie vond plaats op zaterdag 3 juni, 11.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2).

Coderdojo
CoderDojo is een open source, door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Omdat CoderDojo open source is kan elke dojo anders zijn. Bij een dojo leren jonge mensen, tussen de 5 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook andere gelijkgestemden, delen deelnemers waar ze werken en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke, sociale en gave ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

CoderDojo Nederland
Als regionaal orgaan voor Nederland is CoderDojo Nederland de centrale hub die verbindingen legt tussen alle stakeholders. Zowel tussen de moederstichting in Ierland en de Nederlandse dojo’s als tussen de dojo’s in Nederland onderling. Ook voor derden partijen zoals sponsoren/ partners of potentiële champions is het Nederlandse regionale orgaan de verbindende factor.

CoderDojo Nederland ondersteunt de community in Nederland door het faciliteren van communicatie onder de dojo’s, het voorzien van de basisinformatie en benodigde documentatie rondom het opzetten van een dojo en het bevorderen van de groei van de organisatie. Met deze activiteiten zorgt CoderDojo Nederland ervoor dat de dojo’s in het land een zo groot mogelijke impact hebben op de maatschappij.

Experts Live
Stichting Experts Live is een non-profit organisatie gevestigd in Nederland die als missie heeft om “het delen van kennis en ervaring over Microsoft technologieën wereldwijd mogelijk te maken”.
Sinds 2009 organiseert Experts Live in Nederland elk jaar een grootschalig evenement voor Microsoft gebruikers. Wat startte met 60 deelnemers en 2 sprekers is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met 1.400 deelnemers, 90+ sprekers en 75 breakoutsessies op één dag.

Ook wereldwijd is Experts Live actief. Inmiddels worden in ruim 12 landen wereldwijd door lokale community leden events georganiseerd onder de Experts Live vlag.

Voor meer informatie over CoderDojo Nederland:
https://coderdojo.nl/

Einde persbericht
U bent van harte uitgenodigd om bij de overhandiging van de donatie aanwezig te zijn.
Bijgeleverde foto kunt u vrij gebruiken bij dit artikel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sanneke van der Meer | E: contact@coderdojo.nl
Brenda Kager | E: brenda.kager@expertslive.org